Mi az a cargo?

A teherszállító kerékpárok, azaz cargobringák vagy cargobike-ok hátulról a nyeregig pontosan ugyanolyanok, mint egy hagyományos bicikli. Viszont innen előre minden teljesen más: a váz a talajszinthez közel, kiszélesítve halad tovább az első kerékig, amit nem közvetlenül fordítunk a kormánnyal, hanem mechanikus rudazat közvetítésével. Az első kerék és a kormánynyak közé vagy a nyereg mögé pedig jöhet a rakomány. A súlypont alacsonyabb, mint egy normál bringán, egy terhelt teherbiciklivel tulajdonképpen stabilabb a menet, mint egy klasszikus kerékpáron.

Miért jobb, mint az autó?

A teherbiciklik egyértelmű alternatívái a rövidebb távú autós csomagszállításnak. Kerékpárosaink a forgalmi dugót hírből sem ismerik, ezért hamarabb odaérnek a címekre. Emellett még több időt takarítanak meg, mert nem kell parkolóhelyet keresniük. Környezetbarát volta triviális, emiatt ajánlott azoknak, akiknek fontos az élőhelyünk és a jövő fenntarthatósága.

Miért jobb, mint a hagyományos bicikli?

A teherkerékpárok akár 100 kg-ig terhelhetőek, ezért egyszerre több és/vagy nagyobb csomagot is el tudunk szállítani, amelyet egy hagyományos kerékpáros futár már nem képes.

Biciklijeink

Hampi
A legtöbbször használt kerékpárunk, több is van belőle, amelyek egyszerre járják a várost.

Elöl-hordós
Nagy teherbírású, könnyen kezelhető és gyors teherbicikli.

Tricikli
Ha nagyon sok mindent kell egyszerre elvinni, akkor ő a legjobb választás.

Utánfutó
Főleg a fenyőfák szállítására használjuk.

Kerékpárok
Kisebb csomagok esetén hagyományos kerékpárral visszük el a csomagokat vízálló futárzsákokban.